Het Schip

Een comfortabel, sfeervol, veilig en modern uitgerust schip voor maximaal 18 personen.

Onze Tjalk Aagtje , een zeewaardig vrachtschip, gebouwd in 1902 in opdracht van de weduwe Aagtje Klugkist voor haar 7 zoons, heeft tot 1942 nog met vracht gevaren. Het vervoerde bloembollen, stenen, vee.....
In 1981 werd de Aagtje door Jan Bouwman, en Janette Sluik voor het tourisme omgebouwd, en gerestaureerd. Sedert dien is het als zeilend passagiersschip in de vaart met accommodatie voor 18 personen. Sinds 2002 is het schip in het bezit van uw huidige gastvrouw en gastheer, Susanne Willie en Diederik Sonneveld. In de loop der jaren is het schip aan de moderne eisen van comfort en veiligheid aangepast en met veel zorg voor detail, het originele nautische karakter behouden.

Gedurende de winter van 2011 werd de gehele binnenbetimmering en verdere inrichting vernieuwd. Aan dek en in de verblijven eronder is veel ruimte. De 2 persoonshutten zijn comfortabel en bieden alle gewenste privacy. Er zijn 2 salons met voldoende zitruimte met piano. Er is een proffesioneele kombuis. Het zonnedek kan worden overdekt. De sanitaire voorzieningen voldoen geheel aan de moderne eisen.

De tweemasttjalk is 23,65m lang en 5,45m breed, de diepgang is slechts 1 meter, waardoor het schip op ondiep water kan komen.
Om de zeileigenschappen te verbeteren is het uitgerust met zijzwaarden, die al of niet elektrisch bediend kunnen worden. Het schip heeft 250 vierkante meter zeil en heeft een totaalgewicht van 80 ton. Door de platte bodem kan het bij laagwater makkelijk op een zandbank droogvallen. De bediening van het roer wordt hydraulisch ondersteund.